Hedderwick Balwyn North

Location: Balwyn North VIC

Completed: 2016

Structural Engineer: Beattie Consulting Engineers

Landscape Architect: Peachy Green

Builder: Owner

Photographer: Tom Ross

A new family home designed in response to a brief calling for it to create a strong statement on the street but with only a hint of the surprises that lie within.

The very large sloping site with unusually irregular boundaries provided the context for the form and scaling, allowing voluminous and quite dramatic spaces.

The interiors convey an overall sense of contemporary minimalism, softened with the warm tones of timber, and blend seamlessly with the landscaped outdoor areas.

The layout includes private zones for the parents and their two teenage sons, guest accommodation, and generous areas for shared activities and entertaining.